HTML

IT-hírek

A Computerworld.hu-ról mazsolázott számítástechnikai hírek, érdekességek és azok rövid véleményezése.

Friss topikok

Linkblog

Torrentezők számára kedvezőnek tűnő hír

2009.02.18. 14:24 Sanzee

Mint tudjátok, peres áljárás folyik a Pirate Bay-t üzemeltető 4 fiatal ellen.

A tegnapi tárgyalási napon ejtették ellenük a szerzői jogcvédelem alatt álló anyagok másolásának közvetlen segítésével kapcsolatos vádpontot, de még mindig fejük felett lebeg a közvetett közreműködés vádja. Ha a vádló zeneipari cégek sikeresen bizonyítják ez utóbbit, akkor börtönbüntetés és svéd koronák millióinak (pontosan 1,2 millió korona) kifizetése várhat a torrentoldal törvény elé citált tagjaira.

Véleményem szerint - és biztos vannak hozzám hasonlóan gondolkodók - valahogy a torrentoldalak fllegálissá tételét kéne megoldani, valamiféle jogdíjmegfizetéssel, habár, ha utána nézünk alaposan, a CD-k DVD-k e egyéb adathordozó eszközök árával és a netkapcsolatunk havidíjával már töbszörösen megfizetjük a jogdíjet.

Vagy valamiféle Creativ Commonshoz hasonló rendszert, vagy a torrentek valamiféle bevonását a CC-be is el tudnám képzelni...

Szerintem e hozzászólásom körül ha nem csak magamnak írom ezt a blogot, érdekes vita alakulhat ki...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sanzeenews.blog.hu/api/trackback/id/tr22950773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása