HTML

IT-hírek

A Computerworld.hu-ról mazsolázott számítástechnikai hírek, érdekességek és azok rövid véleményezése.

Friss topikok

Linkblog

Miért törik fel az oldalakat manapság?

2009.03.03. 12:39 Sanzee


A Web Application Security Consortium (WASC) 2008-as adatok alapján megvizsgálta, hogy a webes támadások mgött milyen indokok állhatnak.

A kimutatás szerint továbbra is a politikai, vallási és kulturális motiváció áll az élen, de rohamosan kapaszkodik fel a pénzszerzési cél és az adatok megszerzésének célja.

A politikai, kulturális és vallási motivációk mutatójáról nincs adatunk, de a bizalmas adatok megszerzésének célja 19%-kal áll a második helyen, 16%-kal harmadik a kártékyony programok elhelyezése az adott oldalon, s 13%-os a konkrét pénzszerzési cél csupán.

Az ember azt hinné, hogy a legtöbben a pénzszerzés miatt akarnak betörni oldalakra, vagy bizalmas információk megszerzése miatt, s most láthatjuk, hogy más indokok állnak az élen, melyekbe beleérthetjük az összes internetes nemzetközi kémtevékenységet is - már ha van ilyen.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sanzeenews.blog.hu/api/trackback/id/tr70977345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása