HTML

IT-hírek

A Computerworld.hu-ról mazsolázott számítástechnikai hírek, érdekességek és azok rövid véleményezése.

Friss topikok

Linkblog

A két nagy cég újabb vitában

2009.02.26. 13:13 Sanzee

Mint tudjuk a két legnagyobb poerációs rendszereket gyártó cég napjainkban a Microsoft és a Linux. Legújabb vitájuk éppen az operációs rendszerek körül pattant ki.

A Microsoft ugyanis a FAT32-es fájlrendszerrel kapcsolatos jogainak megsértésével vádolja a TomTom navigációs szoftvereket gyártó céget, melynek rendszerei közt nem egy Linux alapú is található. Elemzők szerint, ha a Microsoft nekilát szisztematikusan vizsgálódni, hogy mely cégek használják a FAT32-es fájlrendszert kölönféle körmönfont megállapodások nélkül, akkor mind a Linux alapú platformokat gyártó, mint a mobil eszközöket - GPS, autók fedélzeti számítógépe, vagy éppen mobiltelefonos programok készítői - is megüthetik a bokájukat.

Tehát ha a Microsoft folyamatos perekbe, vitákba kezd, akkor az ilyen eszközöket gyártó cégek elkezdhetnek gondolkodni valamilyen kölcsönös haszonnal járó megállapodáson a számítástechnikai óriással, vagy informatikusaiknak adhatják ki a feladatot egy teljesen új technológia kifejlesztésére, ami pedig valószínűleg erős konkurenciája lenne a Microsoftnak. Tehát hacsak a Microsoft nem tart talonban olyan alternatív rendszereket, melyeket ezen esetben előbb dobhat piacra sajátként, mint hogy mások kész lennének vele, akkor esetleg maga alatt is vághatja a fát.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sanzeenews.blog.hu/api/trackback/id/tr7967514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása